A jogszabályok rendszeres időközönként előírják a gépjárművek műszaki vizsgáztatását, illetve használt gépjárművek vásárlás előtti eredetiségvizsgálatát.

A műszaki vizsga a jármű jogszabályok által előírt műszaki megfelelőségének vizsgálata. A vizsgálat keretében elvégezzük az alapvető rendszerek, így a futómű, a fékrendszer, a lengéscsillapítók, a karosszéria és a lámpák állapotát. A vizsgálat célja, hogy a forgalomban csak megfelelő műszaki állapotú járművek vegyenek részt.

Amennyiben bizonytalan autója műszaki állapotát illetően, vállaljuk elővizsgálat elvégzését is. Ha itt olyan hibát találunk, ami megakadályozná a sikeres műszaki vizsgát, úgy azokra felhívjuk a figyelmet és szükség szerint el is végezzük a javítást.

A műszaki vizsgához szükséges a tulajdonos személyi igazolványa, a gépjármű forgalmi engedélye és az érvényes kötelező biztosítást igazoló befizetés. Sikeres vizsga esetén ennek tényét a vizsgabázis rögzíti az állami informatikai rendszerbe és bevezeti a forgalmi engedélybe.